Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Βασίλης- Αίτια Του Σχολικού Εκφοβισμού

Σε ευρύτερη έννοια, μια από τις αιτίες του σχολικού εκφοβισμού, είναι η διαφορετικότητα. Η διαφορετικότητα επισημαίνεται από τις διαφορετικές αντιλήψεις και ιδεολογίες ενός ανθρώπου. Πιο απλά, οτιδήποτε ξεφεύγει από το μέσο φυσιολογικό που μπορεί να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους άλλους. Οι διαφορές στο χρώμα, την εθνικότητα, τα ευρέως διαδεδομένα πρότυπα ομορφιάς, το νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου αποτελούν αντικείμενο χλευασμού όταν δεν υπάρχει παιδεία και καλλιέργεια σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Τα παιδιά συχνά αφομοιώνουν τηναπαξιωτική συμπεριφορά και την ασκούν πολλές φορές στα άτομα, τα οποία ουσιαστικά διαφέρουν.

Αίτια του εκφοβισμού
•Συχνά οι ίδιοι οι γονείς, ιδιαίτερα οι γονείς των αγοριών προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους να μη διαθέτουν ευαισθησίες, να είναι δυνατά, γενναία, διεκδικητικά και κάποιες φορές επιθετικά. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα όρια, που πολλές φορές τα υπερβαίνουν.
•Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών ωθεί τους γονείς, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την επιβίωση της οικογένειας, να είναι ουσιαστικά ή συναισθηματικά απόντες από τη καθημερινή ανατροφή και τον έλεγχο των παιδιών τους.
•Το διαδίκτυο πολλές φορές υπάρχει πιθανότητα να γίνει αιτία για το γεγονός αυτό. Χρησιμοποιείται ευρέως από την πλειοψηφία των παιδιών, αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τους θύτες, νιώθοντας ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να εκτονώσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα.